O Geom Laboratoriji

Sve počinje od temelja

Građevina je discipina koja ponekad zna da nam oduzime dah, bilo da smo profesionalci koji su već mnogo toga videli i iskusili, bilo da smo prosečni posmatrači. Stilovi, materijali i namene su brojni i različi, ali poznato je da apsoluno svaka gradnja počinje od temelja.

Zato se mi bavimo temeljom. To je naša strast. Mi smo geotehnička laboratorija - bavimo se ispitivanjem tla i agregata za građevnisku industriju i geotehnički inženjering, prema važećim SPRS/ISO kao i po ekvivalentnim DIN/BS/AASHTO/ASTM standardima.

Istrazno bušenje i geomehanička kontrola

Savremena oprema nam omogućuje da se bavimo terenskim ispitivanjima na visokom nivou, prateći i poštujući SRPS standarde. To čini da naša geomehanička laboratorija odgovori na najrazličitije i zahtevne projekte kvalitetno. To podrazumeva istražno bušenje i geomehaničku kontrolu zbijenosti podtla, nasipa i tamponskog sloja ispod temelja objekata. Pored toga, radimo bušenje i jezgrovanje, SPT, CPT i dodatne terenske radove.

Rezultate terenskog ispitivanja dostavljamo klijentima u pisanoj formi koja sadrži dijagram o istraživanju, izveštaj o kontroli, izveštaj o ispitivanju i geotehnički elaborat.

Istraživanje i projektovanje geotehničkih podloga

Svaka niskogradnja i visokogradnja nastaje na osnovu detaljnog urbanističkog plana (DUP), generalnog urbanističkog plana (GUP) i/ili regulacionog plana. Oni se još nazivaju i Idejnim i Glavnim građevinskim projektom, koji obuhvataju i istraživanje i projektovanje geotehničkih podloga, čime se Geom geomehanička laboratorija takođe bavi. Geom vrši i revizije (tehničke kontrole), pregled, kontrolu i prijem temeljnih iskopa građevinskih objekata.

Usluge koje takođe pružamo u izradi geotehničkih podloga za saobraćajnice pri kreiranju Idejnih i Glavnih građevinskih projekata sa pratećom infrastrukturom (vodovod i kanalizacija), kao i kod rekonstrukcije postojećih saobraćajnica, su ispitivanje parametara za dimenzionisanje kolovozne konstrukcije (Proktor i C.B.R), kao i kontrola zbijenosti pri izradi nosećih slojeva kolovozne konstrukcije.

Poverenje u Kvalitet

Geom laboratorija je akreditovana laboratorija za geotehnička ispitivanja od strane nadzornog tela ATS prema zahtevima standarda SRPS ISO/IEC 17025:2006
Sertifikat i opseg

Akreditovana laboratorija

Akreditacija Geom Laboratorije predstavlja potvrdu kvaliteta i kompetentnosti za geomehaničko ispitivanje tla i vrsenje geotehnicke delatnosti.
Spisak metoda

Potvrda klijentima

Ovo je takodje potvrda našim klijentima da su sva oprema i instrumenti etalonirani kao i da kvalifikovano osoblje sprovodi ispitivanja po akreditovanim metodama.
Izjava kvaliteta

Kvalitet

Mreze